Camera en Lens reparatie.

   Inmiddels heb ik veel Canon camera’s gerepareerd het blijkt dat die bijna niet stuk gaan hooguit het batterij kapje of een flits contact.

   Canon Lenzen raken wel defect dat komt omdat hier bewegende platte kabels in zitten voor zowel de auto focus als het diafragma.

   Bij lens reparaties doe ik eerst een diagnose van 50 € (het is minimaal een uur werk om de lens te demonteren) hierna kan ik vaststellen wat er defect is en wat de reparatie kosten zullen worden. Dan overleg met de klant wat te doen.

   In een enkel geval is de lens niet meer te repareren voor een aannemelijk bedrag

in dat geval zijn die diagnose kosten verschuldigd. En in een zeldzaam geval is de lens ook niet meer in elkaar te zetten zonder functie verlies het is van belang om dat tevoren te weten. Als ik een lens demonteer en er zijn belangrijke onderdelen defect zoals het diafragma en na een val meestal ook wat schuif bussen dan kunnen die niet meer gemonteerd worden.

 

In een aantal gevallen dekt de verzekering deels de schade in die gevallen kan ik ook een total loss verklaring maken.  Inmiddels ben ik ook een Canon specialist.

© Tom de Koningh tom.dekoningh@gmail.com - Disclaimer